28 oktober 2007

Nieuw recept: Parmigiana di melanzane


Parmigiana di melanzane is een ovengerecht met auberbine uit Sicilië.
Je vindt het recept hier: Parmigiana di melanzane

16 oktober 2007

Spaghetti alla carbonara

Het weer begint ook hier in Florence te veranderen en je kan voelen dat de herfst voor de deur staat. En bij kouder weer horen stevige gerechten.
Bijvoorbeeld Spaghetti alla carbonara, een Romeins gerecht met gerookt spek en ei.

02 oktober 2007

Met open ramen

Veel Nederlanders die ik on- of offline ontmoet, schijnen te denken dat ik hier een fantastisch leven heb onder de Italiaanse zon. De eewigdurende vakantie van zon, zee, bergen, kunst, cultuur en lekker eten.
Men denkt er niet aan dat de salarissen hier lager zijn en de belastingen hoger, men door de burocratische bomen het bos niet meer ziet en er lange wachtlijsten zijn in de medische zorg. Het dagelijkse leven in een buitenwijk van Florence is alles behalve romantisch, er moet brood op de plank komen, het huis moet schoon en er moeten boodschappen gehaald worden. En met een eigen zaak komt daar nog een hele lijst van andere "leuke" aktiviteiten bij.
Maar af en toe is er dan even zo'n moment dat ik er weer aan herinnert word hoe het lang geleden voelde om met open ramen door dit land te rijden, de warme wind in mijn gezicht, onbezorgd en vrij. Dan kijk ik naar de prachtige Toscaanse heuvels en voel me enorm bevoorrecht dat ik hier mag wonen.