23 april 2007

Een pizza in een hoorntje


Het bestaat al sinds 2003, maar ik had er nog nooit van gehoord: de Konopizza. Vorige week zag ik het voor het eerst in het centrum van Florence en gisteren barstte er ineens een discussie over los op het Italië Forum. Ook daar hadden de meesten er nog nooit eentje gezien of geproefd.
Een Konopizza is dus een pizza in een hoorntje alsof het een ijsje was: de ultieme combinatie van de twee meest bekende Italiaanse produkten. Maar ik vraag mij af of het nou zo makkelijk eet, ik heb altijd al moeite met een ijsje in een hoorntje, ik kan me zo voorstellen dat gloeiend hete kaas de onderneming er niet eenvoudiger opmaakt.
En stel nou dat je kind er de onderkant vanaf bijt, dat geeft bij een ijsje al leuke resultaten, maar tomatensaus is er een stuk moeilijker uit te wassen.
Toch is deze trendy fast-food franchising business groeiende en heeft vestigingen in Italië, Spanje, Portugal, Nederland, België, Groot Brittanië, Rusland en Saoedi-Arabië.
Ik zal binnenkort eens langs gaan om een Konopizza te proeven, ik houd jullie op de hoogte!

2 opmerkingen:

ariane zei

Leuk blog!
En de pizzahoorns lijken me een grappig product. De smaak zal niet anders zijn dan die van een pizza, lijkt mij. Al zeggen veel broodkenners dat de vorm van het brood ook de smaak bepaalt. (Jammer dat je de n in hoorntje vergeten bent in de titel, misschien iets om een keertje te wijzigen.)
Ariane

Over tomatenvlekken: die wassen er inderdaad lastig uit, maar wat wel helpt is in de zon leggen: de kleurstof bleekt dan helemaal weg!

Liesbeth zei

Ik heb het "ennetje" erbij gezet. Na al die jaren in Italia gewoond te hebben, laat mijn kennis van het Nederlands het wel eens afweten!