21 december 2007

De pasta word duur betaald

De consumptie van pasta en brood is het afgelopen jaar flink gedaald in Italië.
De recente prijsverhogingen hebben tot gevolg gehad dat er in 2007 7% minder brood verkocht werd en bijna 4% minder pasta. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat een kilo brood vandaag 17% duurder is dan vorig jaar en pasta zelfs 27%. Ook de verkoop van groente en fruit nam af met 5,6%. Het mediterrane dieet ligt stevig onder vuur.
Ik vraag me af wat de Italiaan dan wel op tafel zette als vervanging van zijn geliefde pane e pasta. Mijn boodschappenlijstje is in ieder geval niet veranderd, ik eet Hollands een boterhammetje met de lunch en Italiaans een bordje pasta met het avondeten.
Al wijk ik wel eens van mijn gewoonten af, zo staat er voor vanavond een grote pan erwtensoep al uren te pruttelen, met echte rookworst! Ik ben benieuwd wat mijn Italiaan daar van vind.

1 opmerking:

Cleo zei

hai,nu zie ik dat je ook een blogg schrijft)
leuk hoor,ik zet hem favoriet,
Ik ben altijd een grote brood en pasta (alles met deeg eigenlijk) liefhebber geweest,en bak al mijn brood zelf om de kosten wat naar beneden te houden ,pasta maak ik in de weekenden alleen vers,anders koop ik het gewoon.
Maar wat is duur?
Vlees is nogsteeds een stuk duurder,dus veel brood en pasta weinig beleg en saus en de prijzen vallen allemaal wel mee. groetjes Cleo (alweer haha)